Praat platen 

over dagelijks ongemak in de opvoeding


Helaas...., er bestaat pech

Schuurpapier:


Praatplaten over dagelijks ongemak tussen ouders en kinderen


 

Momenteel werk ik, in samenwerking met ouders, kinderen en collega’s, aan een serie afbeeldingen over onvermijdelijke frustraties in de dagelijkse opvoedpraktijk.

 

De afbeeldingen zijn bedoeld voor ouders om zichzelf te herkennen in lastige opvoed-momenten.

De prenten nodigen uit om vriendelijk en met zelfvertrouwen te kijken naar jezelf en je kind als het even lastig is in de dagelijkse opvoedpraktijk.  De prenten nodigen uit tot het delen van ervaringen over het dagelijks gedonder.

 

Deze zogenaamde praatplaten bieden een spiegel van herkenning aan opvoeders. Ze helpen om te beseffen: “Gelukkig ben ik niet de enige die hiermee worstelt.”De praatplaten ontschuldigen. Het lucht vaak op om te spreken over onze worstelingen met ongemak.  Het helpt mee te realiseren dat het onvermijdelijk is dat het geregeld even schuurt in de relatie met je kind. Stilstaan bij deze ‘spiegelbeelden’ nodigt uit om milder naar jezelf en je kind te kijken. Het helpt mee om belemmerende patronen van reageren op frustraties om te buigen naar adequate, zelfvertrouwen bevorderende manieren.

 

Geleidelijk aan zullen steeds meer van deze  “Schuurpapieren” digitaal beschikbaar komen.


Momenteel kan je de set 10 reacties op het razende kind bestellen.

Deze set van 10 digitale afbeeldingen kost: 15 euro.


 


 

De praatplaten zijn een hulpmiddel voor therapeuten om ze te gebruiken bij ouders die problemen ervaren oplopende frustrateis en  emoties met hunkind.

De praatplaten helpen om dagelijks ongemak tussen ouders en kinderen onder ogen te zien, bespreekbaar te maken en wegen te gaan zoeken om de relatie te verbeteren als het lastig is.

De praatplaten zijn binnenkort digitaal te bestellen. Ontdek hoe de praatplaten een waardevolle tool kunnen zijn in jouw therapiepraktijk.

www.zachtjesbalen.nl

www.zachtjesbalen.nl